Скандальний очільник УПЦ (МП) Онуфрій видав одіозну заяву про націоналізм і заявив, що він призводить  до війни.

Такі думки одіозного Онуфрія оприлюднили на сторінці УПЦ (МП) на Youtube.

«Націоналізм - це коли людина зосереджується на земному, - вважає Онуфрій. - Він безкінечний. Починається з країни - Росія, Україна.... Росіяни кажуть: »Росіянин - найкращий і найвищий«, в Україні - українець - найкращий. Але він йде далі».

Потім, за словами скандального митрополита, сперечаються Центр, Захід і Схід. «І він (націоналізм, - ред.)  доходить до того, що ділить сім'ю. І коли націоналізм існує, то у сім'ї також діляться - люди. Діти думають, що один брат кращий за іншого і навіть повстають один проти одного і борються», - додав Онуфрій.

І видав: «Націоналізм йде далі і ділить саму людину. І це породжує гординю, яка спалахує у людини-націоналіста та спричиняє внутрішню війну, що виривається нагору і може бути в сім'ї і країні. Тому початок війни - це розділення».

До слова, це відео - шматок з інтерв'ю з російського фільму «Здрастуй, брат, Христос Воскрес».

До слова, скандальні українські спортсмени Олександр Усик і Василь Ломаченко також разом знялися у  російському фільмі “Здрастуй, брате, Христос Воскрес!”.

Як писав «Вголос»,  “Помолились за Росію та її армію”: московські попи, до яких ходить друг Зеленського, принизили Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ