Російській федерації потрібні не переговори з Україною, а оперативна пауза для внесення корективів у свою військову стратегію.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв‘ю українській службі BBC News,

«Росії не потрібні переговори. Росії потрібна оперативна пауза для того, щоб внести корективи в свою військову стратегію. Росія не була підготовлена до війни, яку вона отримала на території України, тому що вона не знала і не розуміла Україну. Росія вважала, що вона зайде, - і за три, п'ять, сім днів всі стоятимуть на колінах».

За словами Подоляка, сьогодні Росія хоче модернізувати свою військову стратегію. Накопичити додаткові снаряди, ракети. Зважаючи на те, що санкції все ж працюють, то Росії потрібно шукати мікрочіпи, яких у них недостатньо.

Влада Росії хоче накопичити гроші, які вони отримують за енергоносії.

«Все це потребує часу. І саме для цього їм потрібні переговори. Але Україні вони навіщо? Ми маємо зафіксувати нову лінію розмежування? Тобто це Мінськ-3. Скажіть, будь ласка, Мінську-2 було недостатньо для того, щоб зрозуміти, що миру, якщо ти віддаєш хоча б клаптик території, бути не може?», – пояснює радник керівника ОП.

Читайте також на ІА «Вголос»

Російські війська не можуть просуватися на Донеччині – британська розвідка

ФБР обшукало маєток Трампа у справі про секретні документи

Росія може використовувати ув'язнених для контролю тимчасово окупованих територій

ІА "Вголос": НОВИНИ