Сьогодні, 15 травня, авіабомба ФАБ-1500 впала на ТРЦ російського Бєлгорода.

Про це повідомив військовий експерт Олександр Коваленко.

"До вашої уваги те, як російські майданчики зараз висвітлюють те, що щось прилетіло в їхньому улюбленому Бєлгороді. Заявка російської сторони – наслідок обстрілу з боку України. Ну, звичайно, після того, як ви вбили і покалічили десятки людей у харківському «Епіцентрі» тільки так можна виправдати свій злочин – а вони ж нас теж! І я навіть подумав би, що вони самі себе обстріляли, заради виправдання цього злочину. Але ні", – зазначив він.

Експерт звернув увагу на характер пошкоджень будівлі. За його словами, він не відповідає, наприклад, 122-мм реактивному снаряду або навіть 152-мм снаряду, випущеному з гармати (у разі самообстрілу, бо відстань не та).

За його словами, це більше схоже на падіння на будівлю півторатонної авіаційної бомби типу ФАБ-1500М54, у якої не розкрився УМПК. На користь цієї версії свідчать характерні пошкодження даху будівлі, відсутність осколкових елементів від вибуху боєприпасу (якби він був) і хвильовий ефект на нижньому поверсі, що характерно для удару важкого, але не детонованого об'єкта.

ІА "Вголос": НОВИНИ