Служба безпеки України встановила особи двох співробітників ФСБ, які спеціалізуються на підривній діяльності проти України. Зловмисники намагалися завербувати офіцера СБУ.

По це повідомила пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, росіяни хотіли отримати інформатора саме з числа співробітників СБУ у Запорізькій області. Адже окрім секретних документів української спецслужби, ФСБ цікавила також інформація про Запорізьку атомну електростанцію.

Росіяни вирішили завербувати співробітника СБУ через тиск на його батька, який під час відвідування РФ в особистих справах був затриманий співробітниками ФСБ.

Втім, незважаючи на шантаж та погрози, а також обіцянки грошової винагороди з боку ФСБ, співробітник української спецслужби залишився вірним присязі та категорично відмовився від співпраці зі спецслужбою країни-агресора.

Встановлено кадрових офіцерів ФСБ РФ, які безпосередньо реалізовували операцію із вербування співробітника СБУ. Це - Олексій Демченко та Дмитро Картавцев.

Це вже не перший випадок, коли офіцери СБУ давали гідну відповідь спробам схилити їх до державної зради.

https://youtu.be/uCXK-rNscT4Відео СБУ

Раніше повідомлялося, що контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність агента російської розвідки на Херсонщині.

ІА "Вголос": НОВИНИ