Призначена у жовтні на посаду міністра оборони Канади Аніта Ананд розглядає можливість розгортання сотень військовослужбовців в Україні, а також перекидання військового корабля в Чорне море або передислокацію частини винищувачів CF-18, які базуються в Румунії.

Про це пише The Globe and Mail.

Відзначається, що рішення про розгортання додаткових сил в Україні ще не ухвалено, повідомив Укрінформ.

«На нинішній момент зберігається статус-кво. Жодних змін у нашій позиції не відбулося, - заявила в середу речниця військового відомства Джулі Макдональд. - Ми уважно стежимо за ситуацією разом з нашими союзниками».

На сьогодні в Україні перебуває близько 200 канадських інструкторів, які займаються навчанням українських військовослужбовців.

Раніше стало відомо, що на навчальний полігон Військової академії (м. Одеса) прибули старші інструктори J-7 ЗС Канади зі складу міжнародної тренувальної місії UNIFIER.  Вони надаватимуть консультативно-дорадчу допомогу з упровадження стандартів НАТО в навчальний процес.

Це вже 12 ротація інструкторів операції UNIFIER Збройних Сил Канади, яка надає практичну допомогу в навчанні курсантів Військової академії.

Як повідомлялося, Росія розгорнула вздовж українського кордону 94 000 військових, близько 1200 танків, 330 військових літаків та іншу техніку, що розглядається як можливість підготовки до широкомасштабної агресії проти України.

ІА "Вголос": НОВИНИ