Станом на ранок 3-го березня триває 8-й день повномасштабного вторгнення Росії. За цей короткий термін у боях з українськими захисниками російська армія, яку ще нещодавно називали 2-ою за потужністю у світі, зазнала більших втрат, ніж за всю Першу Чеченську війну, яку рашисти свого часу програли.

Як повідомляє "Українська правда«, про це детальніше секретар Ради Безпеки й Оборони України Олексій Данілов розповів в прямому етері державного телеканалу »Рада". 


"На сьогоднішній день РФ не має контакту приблизно з 8 тисячами своїх військовослужбовців. Це не значить, що вони всі загинули. Загинули, за нашими розрахунками, приблизно 6 тисяч", - повідомив він. 

Водночас ще понад 2 тисячі військовослужбовців РФ зараз фактично перебувають у статусі озброєних бандитських ватаг, адже за словами секретаря РНБО вони "десь блукають, тому що побігли від війни". 

Як стверджує секретар РНБО, за виключенням особливо «відбитих» рашистів, переважна більшість російських солдат не є агресивними, і зараз перебувають у вкрай деморалізованому стані через голод, відсутність зв'язку та важкі втрати. 

"Вони не розуміють, куди вони потрапили. Їм обіцяли одне, вони побачили зовсім інше. Дуже багато техніки стає, тому що в них немає пального. Друга річ – вони не розуміють нашої місцевості. Тому що за вказівкою відповідних структур у нас зняті всі дорожні знаки. У них забрали мобільні телефони. Вони не знають в переважній більшості, де вони знаходяться. І переважна більшість мають велике бажання потрапити до себе додому, закінчити все це", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", загиблих російських солдатів ховають у братських могилах, бо окупанти їх не забирають.

ІА "Вголос": НОВИНИ