Європейський Союз має достатньо джерел інформації, щоб скласти повне враження щодо того, що відбувається на сході України, і не потрапить у пастку, яку Росія може спробувати використати як привід для нападу на Україну.

Про це у Брюсселі напередодні Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив впливовий представник Європейського Союзу.

Саме так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу про ставлення ЄС до оголошеної керівництвом так званої ДНР масової евакуації місцевого населення з Донецька на територію Росії, що може бути використано для завдання руйнувань у цьому місті під «фальшивим прапором» для розгортання після цього масштабної атаки проти всієї України.

«Ми маємо, з одного боку, моніторингову місію ОБСЄ, яка має завдання слідкувати за ситуацією на сході України. Ми, безмовно, маємо незалежну інформацію з різних джерел. Якщо коротко, ми не дозволимо собі потрапити у пастку... Ця річ із «фальшивим прапором» могла трапитися століття тому. Але сьогодні, коли є соціальні медів, коли ви маєте дуже потужні камери у ваших телефонах, коли ми маємо супутники, – коли ми маємо все це, - цього не трапиться», - зауважив представник Євросоюзу.

Він зазначив, що будь-які подібні дії будуть сприйматися як такі, якими вони є – як пошук приводу для подальшої агресії, з відповідною реакцією з боку Європейського Союзу.

«Це просто не буде працювати. Ми давно пройшли ті часи, коли війни починалися тому, що хтось щось сказав, помилився або зробив якусь свою інтерпретацію подій. Ми будемо оцінювати ситуацію. Ми маємо достатні інформаційні спроможності, щоб знати, що відбувається, будемо діяти відповідним чином. Але не буде провокації від української армії – це має бути дуже зрозумілим», - сказав представник Євросоюзу.

Як повідомляв Вголос, сьогодні, 18 лютого, російські бойовики заявили, що буцім запобігли теракту у Горлівці. У його підготовці звинувачували українську ДРГ, учасники якої спілкувалися польською мовою.

ІА "Вголос": НОВИНИ