Учорашній пост Тайри (Юлії Паєвської) відомої волонтерки, засновниці підрозділу військових медиків-волонтерів «Ангели Тайри» вже став вірусним у просторах соцмереж.

Як стало відомо 17-го червня з полону визволили українську волонтерку-медика Юлію Паєвську, про що з невимовною радістю, та все ж в інформаційному тоні писав раніше «Вголос». 

Перебуваючи у полоні більше 2-х місяців та на другий день після звільнення Юлія вперше звернулась зі своїми словами вдячності на сторінках фейсбуку.

"Поки що я не буду постити селфі
Вибачте
Моя вага на тепер близько 50 кг
Я занадто виснажена і виглядаю жахливо
Але мною опікуються найкращі лікарі", - написала Тайра

Найбільше дівчині боляче за хлопців і дівчат, що сидять в застінках ворога - там здається що надії немає, і Україна уже не існує як держава.
"Умови утримання нагадують концтабір, і я би не дуже здивувалась опинившись одного разу в газенвагені (можливо: Заксенгаузені - авт.) І я не жартую, на жаль." - писала учора Юлія.
Реакція спільноти стала несподіванкою і для самої дівчини, адже понад 22 тисячі переглядів одного лише посту у фб та більш як 7 тисяч репостів.
 
Сьогодні героїні треба дати відпочити і заспокоїтись, та, вона стверджує: «Скоро я повернусь в стрій».
 
Один з іноземних дописувачів не стримує емоцій як і усі ми:
«Ми вас не знаємо, але знаємо про вас – ваша мужність і сила символізують українську мужність і силу, яка вражає весь світ. Ви найсміливіші люди на землі. Не полишайте надію. Україна назавжди!».
 

 

 

Наталія Заблоцька теж написала як і тисячі людей, яких болить наша Україна:
«Нехай Вам Господь допомагає і береже, пишаємося нашими ГЕРОЯМИ!»

 

Довідково: 

Юлія Паєвська («Тайра») - Дата народження: 19.12.1968. До 2013 року - викладачка Айкідо, президент федерації айкідо «Мутокукай Україна», 5 дан, 
медик Майдану, викладач тактичної медицини в проектах «Народний резервіст» та « Захист патріотів» 

Організатор і командир добровольчого медично-евакуаційного підрозділу «Ангели Тайри». З 2018року - командир евакуаційного відділення 61 ВМГ. Парамедик.

За роки війни евакуйовано близько 600 поранених військових і добровольців. Надано медичну та домедичну допомогу, евакуйовано пораненими близько 8000 цивільних осіб.

Народний Герой України.

Читайте також сьогодні у «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ