Старий метод провокацій противник застосував поблизу населеного пункту Пікузи

Окупанти знайшли новий спосіб для того, щоби звинуватити українські війська у використанні важкого озброєння та створити картинки для російських пропагандистських медіа.

Їхня провокація полягала в тому, що вони відкривали вогонь із важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи.

Про це повідомив пресцентр Оперативно-тактичного угруповання «Схід». Зокрема, близько 4-ої ранку вони розпочали обстріл позицій українських захисників у районі Водяного з напрямку Заїченка.

«За даними розвідки, одночасно з цим зафіксували розриви у районі населеного пункту Пікузи. Це свідчить про те, що окупаційні сили намагаються видати обстріл своїх позицій за вогонь у відповідь наших військових», – наголосили в Оперативно-тактичному угрупованні «Схід».

Українські військові також додали, що такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя та здоров’я мирних мешканців.

«Варто зазначити, що противник продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілах цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні внаслідок ворожого обстрілу на Сході України у суботу загинув військовий операції Об’єднаних сил, капітан Антон Сидоров.

Від початку доби, 19-го лютого, проросійські бойовики влаштували 12 обстрілів на Донбасі. З них 11 – із застосуванням забороненої мінськими угодами зброї.

ІА "Вголос": НОВИНИ