На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків, і лінія фронту здебільшого не змінилася. Проте в районі Часового Яру російським окупантам вдалося дещо просунутися.

Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

За спостереженнями та проаналізованими даними фахівців інституту, окупанти активізують зусилля для захоплення Часового Яру.

"Якщо Сполучені Штати не відновлять надання допомоги Україні, а українським військам і надалі бракуватиме необхідних артилерійських боєприпасів і засобів протиповітряної оборони, навіть погано навчені і погано оснащені російські війська можуть бути здатні проводити успішні наступальні операції", – вказують у звіті.

Крім того, на думку аналітиків, наступальна операція із захоплення Часового Яру відкриє російським військам найближчі перспективи  значного просування вперед, оскільки захоплення міста, ймовірно, дозволить окупантам розпочати подальші наступальні операції проти міст, які фактично формують значний оборонний пояс України в Донецькій області: Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку.

При цьому ISW не прогнозує, що росіянам вдасться захопити будь-яке з цих міст у найближчій перспективі.

ІА "Вголос": НОВИНИ