загарбники зателефонували журналістці з Мелітополя, вимагаючи повернутися, бо утримують в заручниках її батька.

Вчора, 23 березня, мелітопольській журналістці, членкині НСЖУ, головному редакторові видань «Главная газета Мелитополя» і «Ріа-Мелітополь» Світлані Залізецькій зателефонували окупанти, щоб напряму вимагати її повернення до Мелітополя.
Про це повідомила у соцмережах Львівська спілка журналістів.
 
Світлана Залізецька  почула у телефоні 75-річного батька, якого окупанти взяли у заручники вранці після обшуків у її помешканні. 
 
- У телефоні після дзвінка з незнайомого номера почула батьків голос: «Свєта! Свєта!». Каже, що його тримають у підвалі, - розповіла Світлана.
 
На питання журналістки чого окупанти домагаються, відповіли з чеченським акцентом:
«Светлана Иосифовна, чтобы ты была рядом». Світлана Залізецька розповіла, що не стримувала емоцій: "Я просто страшно кричала – «Идите на х… откуда пришли!»
 
Журналістка попросила батька триматися і терпіти. Повертатися зараз до Мелітополя на контрольовану окупантами територію головна редакторка ресурсу «Ріа-мелітополь» не планує. Сподівається, що через поголос все ж загарбники не знущатимуться над невинною літньою людиною та відпустять Йосипа Залізецького додому.
 
Національна спілка журналістів України висловила повну солідарність Світлані Залізецькій, слова підтримки і журналістці, і її родині.
Окупанти мають негайно звільнити невинного заручника – батька відомої журналістки. НСЖУ вимагає припинення репресій проти працівників ЗМІ на територіях, на яких тимчасово присутні загарбники. Зупиніть фашизм негайно !
 
«Вголос» розповідав про примусову депортацію мешканців Маріуполя.
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ