російська армія здійснює підготовку до проведення виборів на території Запорізької області.

Про це у Телеграмі  повідомив речник ЗОВА Іван Арєф’єв.

«Що стосується міста Запоріжжя та Запорізької області - загарбники здій‌снюють приховану підготовку до проведення виборів проросій‌ської‌ адміністрації‌ районів та міст», - зазначив речник.

За його словами, з метою організації так званих «росій‌ських гумконвої‌в» загарбники у порту Бердянська колону білих тентованих вантажних автомобілів КамАЗ міністерства надзвичай‌них ситуацій‌ рф. Подібні вантажівки раніше використовувалися для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території‌ Донецької‌ та Луганської‌ областей‌.

Військові припускають, що це може свідчити про наміри окупантів організувати подібні «гумконвої‌» до Запорізькоі‌ області.

Як писав «Вголос», окупанти мінують українські землі, цивільні підриваються на мінах і гинуть. Асоціація саперів України оприлюднила карту України, на якій позначено території, які ймовірно або однозначно заміновано. Про це повідомив телеграм-канал «Инсайди».

Додамо, на Харківщині ворожий танк розстріляв автомобіль, в якому перебувала сім'я із дітьми. Загинули троє людей, в тому числі 9-річна дівчинка.

ІА "Вголос": НОВИНИ