Спецслужби країни-агресора намагались зірвати евакуацію українців з афганської столиці під час захоплення країни бойовиками руху «Талібан». Мова йде зокрема про гібридні методи агресії та інформаційну атаку, сплановану російськими «чекістами».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook. 

«За наказом спецслужб російські ЗМІ провели спеціальну інформаційну операцію. Вони повідомляли про те, що евакуації українців не буде та що держава покинула своїх громадян напризволяще. Попри небезпеку, яка очікувала на воїнів ще й з боку спецслужб країни-агресора, українські розвідники провели блискучу операцію», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ГУР, деталі евакуації українців з Афганістану бійці розвідки розповіли в ефірі російськомовного телеканалу  «Настоящее время», який фінансується урядом Сполучених штатів. Безпосередньо про події  повідомив один із учасників операції з порятунку українських громадян з Афганістану співробітник воєнної розвідки України Олег.

«Нашим громадянам, яких ми забирали, неодноразово надходили пропозиції виїхати до Росії в обмін на заяви, що Україна покинула їх на вірну загибель», – розповів розвідник.


Як зазначають в ГУР, російська провокація провалилась, і відео героїчної та високопрофесійної роботи українських розвідників транслювалося в ефірі провідних світових телеканалів. Це вкотре підтвердило фейковість російської пропаганди.

Нагадаємо, «Вголос» писав про долю військового спорядження, яке армія США залишила в Афганістані після евакуації з країни. 

ІА "Вголос": НОВИНИ