Юрій Ігнат пояснив, що «звичайний час» для таких російських дронових атак - від 22:00 до 3-4 ранку

Окупанти змінили свою стратегію дронових атак, випускаючи ударні безпілотники по Україні вранці, а не вночі.

Про це повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

«Цього разу противник дещо змістив часові рамки завдання ударів. Маємо зараз о пів на 9, але тривоги ще тривають. Зазвичай в цей час ми даємо статистику збиття, скільки летіло, куди й що вдалося знищити в повітряному просторі. Цього разу близько 10 БПЛА атакували Україну», - зазначив він.

За даними, отриманими від російської армії, нашу країну атакували принаймні 10 дронами. Ігнат пояснив, що «звичайний час» для таких російських дронових атак - від 22:00 до 3-4 ранку.

«Перед цим, якщо увійти в стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, то вони завдавали ударів вдень. І побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше збивати, тому що є візуальна прив'язка до цілі. Тому власне був обраний нічний час. Зараз ночі трошки довші і видимість вранці залежить від погодних умов передусім. Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман. Це все ускладнює роботу мобільним вогневим групам, яким потрібна вкрай саме візуальна прив'язка до цілі», - додав Ігнат.

Окупанти наносили удари хвилями з різних напрямків. Речник відзначив, що раніше вороги вдавалися до атак вдень, але такий час полегшував завдання українським протиповітряним оборонцям. Він також зауважив, що попередньо в Полтавській області працювала система протиповітряної оборони, і внаслідок бойової діяльності була знищена російська ракета Х-59.

ІА "Вголос": НОВИНИ