Наразі майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання у Фейсбуці.

«Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, наявні ушкодження оббудови реакторного відділення енергоблока № 1, які не впливають на безпеку енергоблока. Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, перебувають у працездатному стані», – йдеться також у повідомленні.

Змін радіаційного стану на поточний час не зафіксовано.

Активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання. Фахівці Держатомрегулювання та ДНТЦ ЯРБ підтримують зв’язок із керівництвом Запорізької АЕС.

Стан енергоблоків: в енергоблоці № 1 триває планово-попереджувальний ремонт, енергоблоки №№ 2, 3 відключено від мережі та проводиться розхолодження ядерних установок, енергоблок № 4 перебуває у роботі (електрична потужність 690 МВт), в енергоблоках № 5, 6 проводиться розхолодження ядерних установок.

Оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їхню експлуатацію відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

Нагадаємо, через масовані обстріли рашистами Запорізької АЕС спалахнула пожежа в навчально-тренувальному корпусі станції. Станом на 6:20 пожежу ліквідовано.

ІА "Вголос": НОВИНИ