Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що 17 військових 150-тої мотострілецької дивізії Росії повернулися з України в Росію «деморалізованими та без бойової техніки».

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, пише УП.

«Станом на 25 лютого до Міллєрово Ростовської області прибуло 17 військовослужбовців зі складу одного з БТГрів 163 тп, який виконував завдання на території України. Особовий склад вищезгаданого БТГр повернувся з території України на територію РФ у деморалізованому стані та без бойової техніки», - додав Данілов.

Також він зазначив, що після допиту росіянина, є інформація, що їхня техніка виходить з ладу та війська зазнають втрат в живій силі.

«Крім цього, після опитування одного з вцілівших військовослужбовців служби за контрактом зазначається, що їх БТГр в ході ведення наступальної операції зазнав великих втрат, як в живій силі, так і в бойовій техніці», - зазначив секретар РНБО.

За повідомленням секретаря РНБО, військовослужбовці, що вижили, не володіють інформацією щодо стану та місця перебування решти особового складу підрозділів БТГр. За його словами, практично всі частини та підрозділи російського 150-тої мотострілецької дивізії зазнали безповоротних втрат.

Нагадаємо, за словами Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Валерія Залужного, сьогодні уночі українські ППО збили ворожий ІЛ-74 з десантом на борту.

ІА "Вголос": НОВИНИ