Російські війська вели штурмові дії у напрямку Покровського Донецької області та закріплюються на південній околиці села.

Про це йдется у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00. 

На Волинському та Поліському напрямках не зафіксовано суттєвих змін в діяльності Збройних сил Білорусі. Завершується ротація підрозділів, що задіяні у прикритті ділянки білорусько-українського кордону.

На Сіверському напрямкуокупанти обстріляли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Миколаївку Чернігівської області та Заруцьке, Журавку, Білопілля, Іскрисківщину, Миропілля, Есмань і Вовківку в Сумській області. Обстріли велись з території рф, - повідомили у Генштабі.

На Харківському напрямку росіяни продовжили вогневе ураження із артилерії населених пунктів в районах на північ, схід та південний-схід від Харкова.

Також здійснювали невдалі спроби ведення наступальних дій в напрямках сіл Уди та Гусарівка. Поблизу останнього завдали авіаційного удару.

На Слов’янському напрямку ворог обстрілював зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Дібровне, Новомиколаївка, Велика Комишуваха, Долина, Чепіль, Семиланне, Грушуваха, Адамівка, Барвінкове, Богородичне, Архангелівка та Нова Дмитрівка.

Ворожа спроба розвідки боєм у напрямку Дмитрівки завершилась невдало. Противник з втратами відійшов.

На Донецькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на спробах просування в напрямках Сіверська та Бахмута.

Росіяни здійснювали артилерійські обстріли поблизу Краматорська, Райгородка, Донецького, Верхньокам’янського, Спірного, Стародубівки, Сіверська, Дронівки та Івано-Дар’ївки. Завдали авіаудару неподалік Верхньокам’янського.

Українські військові завдали ворогу значних втрат, коли той намагався просунутися в напрямках Григорівки, Спірного та Івано-Дар’ївки. Окупанти безладно відступили.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Бахмут, Новолуганське, Покровське, Вершина, Весела Долина, Яковлівка, Берестове та Зайцеве. Завдав авіаційних ударів біля Вуглегірської ТЕС, Покровського, Майорська, Торецька, Берестового і Вершини.

Росіяни вели штурмові дії у напрямку Покровського, здобули часткового успіху та закріплюються на південній околиці населеного пункту, - зазначили у Генштабі. 

Спроби ворога просунутись у напрямках Берестового, Білогорівки, Вершини та території Вуглегірської ТЕС не мали успіху.

Додамо, що у полон до Збройних сил України потрапив окупант із «ЛНР», який пішов на війну добровольцем. Його мотивація була суто матеріальна – чоловік хотів вставити зуби, заробляючи на вбивстві українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ