Біля приміщення Верховної Ради проходить акція противників вакцинації від COVID-19. Вони вже перекрили кілька вулиць в урядовому кварталі.

На акцію зібралось більше тисячі мітингарів, повідомляють ЗМІ.

За їх словами, люди приїхали відстоювати свої права з різних регіонів України.

Учасники акції перекрили в урядовому кварталі вулицю Грушевського та Шовковичну. Їх основні вимоги - скасування карантинних правил, заборона примусової медицини та забезпечення прав людей.

Вони скандують: «Ні - медичному терору» і тримають в руках прапори з надписами «Права людини» та плакати «Скажи »Ні« обов'язковій вакцинації», «Руки геть від наших дітей», «МОЗ. Фармація».

За ситуацією в урядовому кварталі стежить поліція. На вулиці Садовій та на площі Конституції перед ВР зосереджена велика кількість представників Нацгвардії.

За винятком невеликих перепалок з поліцією, ситуація наразі спокійна.

Серед ініціаторів акції - екснародний депутат Надія Савченко, яку кілька тижнів тому затримали в аеропорту з фальшивим ковід-сертифікатом.

Раніше повідомлялося, що на акцію до Києва планують приїхати представники з Дніпропетровщини і Одещини, свій “майдан” планують провести також і у Львові.

Антивакцинатори створили телеграм-канали, у яких вони шукають перевізників та водіїв легкових машин, які б погодилися допомогти їм дістатися до Києва.

У РФ сподіваються на більшу кількість жертв ковіду в Україні

Раніше Центр протидії дезінформації при РНБО провів аналіз активності, зокрема, Telegram-каналів, за результатами якого виявлено інформаційну спецоперацію, спрямовану на максимальне зменшення рівня вакцинації населення України.

Про це повідомила пресслужба РНБО.

У звіті наочно продемонстровано, як за допомогою мережі засобів масової комунікації, зокрема, у соціальних мережах та месенджерах, а також Telegram-каналах, які куруються РФ або мають безпосереднє відношення до неї, поширюються повідомлення про начебто негативні наслідки вакцинації.

В документі наголошується, що частина популярних політичних Telegram-каналів, що пов’язані з РФ просуваються деструктивні наративи за допомогою як публікацій, так і ботів у коментарях. В якості прикладів наводяться такі сторінки, як «Картель», «Крокодил», «Сплетница» та ін.

Згадані вище канали напряму куруються РФ або мають безпосереднє відношення до неї.

Проте, якщо звернутись до Telegram-каналів, які адмініструються РФ та спрямовані на аудиторію ТОТ Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополь, можна побачити діаметрально протилежні наративи. В їхніх публікаціях вже міститься інша позиція стосовно вакцинації: йдеться про важливість і необхідність щеплень, висміюються антивакцинатори, залучаються лідери думок для пропаганди вакцинації.

У звіті РНБО також відзначається, що суттєву роль у розповсюдженні ідей антивакцинаторства відіграє одна з церков. 

Фото - Укрінформ, «Українська правда»

ІА "Вголос": НОВИНИ