Десятки бойових кораблів Чорноморського флоту Росії вийшли у море для «відпрацювання завдань оборони» поблизу узбережжя анексованого Криму.

Про це повідомляє ТАСС.

Як зазначається, військові кораблі РФ відпрацьовуватимуть дії з «оборони» морського узбережжя Криму, пунктів розміщення російських військ, а також об'єктів економічного сектора Росії, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника.

«На різних етапах навчань корабельні з'єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, завдання ракетних та бомбових ударів по морських, берегових і повітряних цілях», - повідомляє прес-служба флоту.

Для відпрацювання завдань у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів буде задіяно більше 30 бойових кораблів різного класу Чорноморського та інших флотів Росії.

У прес-службі російського флоту також заявили, що навчання проводиться у рамках підготовки до військово-морського навчання під загальним керівництвом головнокомандувача Військово-морського флоту РФ адмірала Миколи Євменова.

У заходах ВМФ РФ візьмуть участь більше 140 бойових кораблів і суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1 тис. одиниць військової техніки, близько 10 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, США опублікували нові супутникові знімки російської армії біля кордонів з Україною. На аеродромі «Октябрський» на північ від Сімферополя з’явилися 550 наметів і сотні одиниць техніки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ