В Україні судять російського військового, який 28 лютого вбив цивільного мешканця Сумщини. Відомо, що він визнав провину і попросить пробачити його.

Про це пише Українська правда.

Наразі прокуратура пропонує засудити окупанта Вадима Шишимаріна до довічного ув'язнення.

За словами росіянина, він вбив мирного жителя, бо думав, що той здасть його.

"Дорогою прапорщик Макєєв (російський військовий, який сидів за кермом автівки) побачив чоловіка, він розмовляв по телефону. Макєєв сказав, що він нас здасть, що він дзвонить військовим. І він наказав стріляти. Я не вистрілив. 

Потім інший військовослужбовець, який сидів справа від водія, розвернувся, почав приказним тоном мені наказувати, щоб я вистрілив. І аргументував це тим, що ми не доїдемо до наших військ, не викличемо підмоги, що нам загрожує небезпека.

Я потерпілого в цей час не бачив. Я побачив його, лише коли ми з ним порівнялись, і я вистрілив короткою чергою. Тим самим я його вбив", - розповів окупант.

Що відомо про підсудного

Йому 21 рік. Він служив у 4 танковій Кантемирівській дивізії Московської області. Був командиром відділення танкової дивізії.

За даними слідства, 28 лютого цього року російський окупант вбив беззбройного жителя смт Чупахівка, який вів узбіччям дороги велосипед. Рашист стріляв з автомата Калашникова і поцілив в голову.

Згодом Шишимаріна взяли в полон.

Нагадуємо, він став першим російським військовим, який постав перед українським судом за вбивство цивільного.

ІА "Вголос": НОВИНИ