Також йому заборонено в'їжджати і проживати на території країн-членів ЄС. За те, що під виглядом журналіста росіянин розвідував факти, які становлять загрозу нацбезпеці країни

Державне агентство національної безпеки Болгарії (SANS) оголосило, що вислало з країни кореспондента «Російської газети» Олександра Гацака через його діяльність, що загрожувала національній безпеці.

Цю інформацію повідомило місцеве інформаційне агентство ВТА

У прес-релізі SANS йдеться про застосування «примусових адміністративних заходів щодо Гацака, включаючи анулювання права на проживання, видворення та заборону на в'їзд і проживання на території країн-членів ЄС».

Гацак ховався в посольстві Росії в Софії і не з'явився 29 вересня для отримання наказу про видворення. Проте сьогодні 1 листопада повідомляють, він вже покинув Болгарію.

SANS також підкреслило, що діє в рамках законів Республіки Болгарія та Європейського Союзу, захищаючи національну безпеку, і не обмежує свободу слова. У відомстві додали, що звернулися за допомогою до Міністерства закордонних справ.

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев раніше заявив, що в країні приймають заходи для зменшення впливу російської пропаганди. В вересні Державне агентство національної безпеки Болгарії повідомило, що громадянин Росії та двоє громадян Білорусі були видворені через загрозу національній безпеці країни.

Одним із них був священнослужитель Російської православної церкви, настоятель Подвір'я Московського патріархату в Софії архімандрит Вассіан (в мирному житті Микола Змєєв). Двоє інших були служителями храму Святого Миколая Мирлікійського.

ІА "Вголос": НОВИНИ