Російському військовому Вадиму Шишимаріну, який на початку повномасштабного вторгнення рф на територію України вбив цивільного на Сумщині, пом'якшили вирок суду. Тепер він проведе за ґратами 15 років, замість довічного.

Відповідне рішення ухвалив Київський апеляційний суд, пише його пресслужба.

Так, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на вирок Солом’янського районного суду Києва, яким Шишимаріна було визнано винним у порушенні ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством» та засуджено до довічного ув’язнення.

Апеляційну скаргу суд задовольнив частково. Вирок Солом’янського районного суду міста Києва від 23 травня 2022 року змінили, призначивши йому покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Вголос раніше писав, що Солом'янський райсуд Києва засудив до довічного ув'язнення російського військового, який на Сумщині вбив цивільного.

Так, суд визнав докази проти окупанта Вадима Шишимаріна і дійшов висновку, що вбивство було умисним.

Що відомо про підсудного

Йому 21 рік. Він служив у 4 танковій Кантемирівській дивізії Московської області. Був командиром відділення танкової дивізії.

За даними слідства, 28 лютого цього року російський окупант вбив беззбройного жителя смт Чупахівка, який вів узбіччям дороги велосипед. Рашист стріляв з автомата Калашникова і поцілив в голову.

Згодом Шишимаріна взяли в полон.

ІА "Вголос": НОВИНИ