Розмова про боєздатність білоруської армії та шляхи наступу, про моральний дух та страхи Європи, про історичні передумови та сучасні аспекти. Завжди в прямих ефірах телеканалу НТА.

В ефірі телеканалу НТА в гостях Петро Костюк - полковник у запасі, голова львівської обласної організації Спілки офіцерів України розповідає про ситуацію з точки зору власної компетенції, аналізуючи дії ерефії та підштовхування білорусів до участі у війні.

«Вже є інформація що домовляються білоруські офіцери по різних каналах щоби здатися, не всі, але зі своїми підрозділами українцям, але їм (росіянам - авт.) час потрібний, поки вони розконсервують свою техніку і підтягнуть свої війська. Поки цього немає вони пробують підштовхнути білорусів», - пояснює Петро Костюк.

Велика кількість захоплених у полон та знищених військових офіцерів, полковників, генералів зі сторони ворога, як пояснює полковник запасу, зумовлена тим, що у рашистів вкрай низький моральний дух.

«Тут пояснення одне. Впав морально дух російських військ і для того, щоби його підняти змушені такі високопосадові особи пересуватися ближче до ведення бойових дій, а деколи й бути в першому ешелоні. Вони не дали того результату, який мали дати впродовж цього часу і тому вони ідуть вперед, хочуть чи не хочуть», - сказав пан Петро.

Щодо країн-союзників і бездіяльності НАТО, полковник також чітко пояснює ситуацію, моделюючи, що саме, обговорюватиметься завтра на надзвичайному саміті у Брюселі.

«Перше - ну ми не є членом НАТО, не є! Якщо увійдуть білоруси, то у них є два варіанти. Для чого вони входять? Перший варіант - для посилення угруповання, яке намагається оточити Київ і другий варіант, це піти в наш з вами бік до славного міста Львова», - додав Костюк.

Причиною таких можливих дій є те, що, приміром Угорщина, не надає жодної зброї й не пропускає, а все, що іде, то іде через Польщу. Саме тому Польща сьогодні збільшила територіальні сили практично у два рази. Їх буде 300 тисяч.

«Поляки знають що таке режим совєцький, вони під ним були і вони розуміють, що і їхня безпека залежить від України. Те саме роблять і литовці» - сказав полковник.

По Європі є ще багато питань, зокрема пан Костюк, пригадав ситуацію з містом Кенігсберг, яка зараз досі перебуває під впливом росії, хоча територія передавалася від 1946-го року на 50 років, це така ж аналогія як і з українським Кримом, але Шольца якось це сьогодні не цікавить.

Цікаві думки висловив голова Спілки офіцерів України щодо виступу президента України перед парламентом Японії, йшлося, власне не про те, що говорив наш президент, а про те, чого він не говорив.

«Японці, що стосується південної гряди Курильських островів, ні з совєцьким союзом ні, як себе росія призначила спадкоємцем, мирної угоди не підписала. Це питання треба піднімати», - наголосив Костюк.

У відповідь на головну тему ефіру про зникнення прихвосня кремля, міністра оборони росії сергія шойгу, полковник Петро Костюк роз'яснив цю ситуацію.

«Хтось на сьогоднішній день має бути відповідальний за те, чому не сталася перемога, як бачив її путін, а вона може і не статися, хтось має відповісти. Ну, путін ж не збирається особисто відповідати, значить буде відповідати хтось інший, в даному випадку шойгу, герасимов, а, може, разом. З іншого боку йому є кого призначати, тому, що його любимчик, генерал-полковник дає команду на знищення драмтеатру, будівлі. де народжують дітей. Хоча, вони вже можуть бути якимось чином усунені, ми точно це сказати не можемо» - сказав Петро Костюк.

Цікавою виявилась інформація, що рашисти вже заготовили собі медалі за взяття міст України й свою думку, висловив скайпом в ефірі Ігор Романченко, заступник начальника генерального штабу ЗСУ. 

У гостя студії, полковника запасу Петра Костюка є своя думка щодо цієї ситуації. Він наголосив на тому, що вони виготовили ордени за «взяття Києва та Львова», але за «звільнення Одеси».

«Якби ви звернули увагу, що на тих медалях написано мовою оригіналу за взятіє Кієва - взятіє, також за взятіє Львова, але за освобождєніє Одеси, ось де суть» - уточнив Петро Костюк

На завершальне запитання та прогноз щодо перемоги, полковник додав, що кінцевою перемогою буде перетворення росії на московське князівство. 

«Кінцева перемога, це коли росія стане великим князівством московським»

Звичайно, можна було б продовжувати, але ці позитивні й перспективні слова гостя у студії прямого ефіру телеканалу НТА, залишатимуться пророчими.

Важливо аби кожен стояв на шляху до перемоги. Ми не забудемо усіх, хто нас зрадив.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ