Політолог Сергій Гайдай розповів, як розчарування у політиці Володимира Зеленського впливає на виборців а Україні.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«По-перше, розчарування у «Зе»-команді вже вплинуло на виборців. Місцеві вибори нам чітко показали два факти: у жодну міську раду будь-якого обласного центру партія «Слуга народу» не зайшла на першому місці. Тобто, якщо взяти всі області України і всі обласні центри з їхніми міськими радами, то там лідерами стали інші партії, але не партія влади. Це вже результат. Другий факт – це те, що жодного кандидата в мери, який балотувався від партії Зеленського, не обрали в обласних центрах», - пояснив Сергій Гайдай.

«А щодо сили, за яку люди проголосують у майбутньому, то якщо з’явиться якийсь новий потужний політичний проект, то він матиме найбільше шансів на виборах. Тут старі політсили програють, оскільки навіть Зеленський з’явився саме тому, що старі політики і партії дуже сильно втратили своїх прихильників і зараз цей електорат не готовий до них повертатись», - додав політолог.

«Якщо уважно подивитись на останню соціологію, то видно, що Зеленський втрачає свій рейтинг, але сказати, що старі політики його отримують у такій же пропорції, не можна. Старі політики давно мають свій максимум і на якому рівні він приблизно був, на такому й залишається. Наприклад, Петро Порошенко і раніше мав свої 20% виборців. Крім того, люди, які вже були при владі, є більш токсичними, чого з легкістю можуть уникати «нові обличчя» і це їхня перевага. Щоправда, є одна проблема: треба, щоб вони з’явились, бо поки я таких не бачу», - підсумував він.

Читайте більш детальну інформацію у статті: «Аби гірше не було»: чому українці голосують за «старих» політиків?

ІА "Вголос": НОВИНИ