Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) попереджає про новий вид фінансового шахрайства з переказом коштів на банківські рахунки фейкових компаній.

Про це повідомляється на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. 

Повідомляється, що на технічні засоби та засоби комунікації (зв'язку) громадян від фінансових компаній надходять повідомлення про те, що вони виграли квартиру в Києві.

При цьому «переможців» просять перераказати кошти на картковий рахунок для оформлення свідоцтва на право власності. Надходять також і повідомлення про виграш цінних призів подібного характеру.

Список компаній: «Пей-Експерес Україна», «Мені-Пей Україна», «Фон-Бокс Україна», «Мір Мані», «Сіті Люкс Україна», «Велком-Пеймент», «Капітал Оне Україна», «Пей-Дірект», «Біг-Пеймент».

І також на сайтах цих так би мовити фінансових компаній розміщені фейкові свідоцтва Нацкомфінпослуг із підписом члена комісії Олександра Залєтова.

Нацкомфінпослуг зазначає, що станом на 21 лютого 2019 року фінансові компанії, які є в списку (див. вище) не зареєстровані в Державному реєстрі фінансових установ і не отримували ліцензії на надання фінансових послуг.

За цим фактом член Нацкомфінпослуг Залєтов звернувся з відповідною заявою до Національної поліцію.

Додамо, що українців попереджають про атаку хакерів.

ІА "Вголос": НОВИНИ