Маньківський райсуд Черкаської області визнав військовослужбовця ЗСУ винним у розголошенні інформації про розташування своєї військової частини в умовах війни.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 20 січня.

Про обвинуваченого відомо, що він проходить строкову службу на посаді електрика-моториста відділення забезпечення взводу військової частини.

У період травня-жовтня минулого року хлопець, спілкуючись мобільним телефоном і листуючись у Telegram, неодноразово розповідав про місце знаходження своєї військової частини.

Один раз надіслав своєму батькові відео, на якому зафіксовано місце розташування адміністративних будівель. Також відправляв своєму другові і однокласнику скриншоти із застосунку «Google карти» з відміченими геоданими адмінбудівель. 

У телефонній розмові він розповів своїй дівчині про розташування військової частини і пояснив шляхи під’їзду.

Хлопець сказав суду, що у вчиненому щиро розкаявся, усвідомив можливі наслідки своїх дій  і просив суворо його не карати.

Суд призначив 5 років позбавлення волі, звільнивши засудженого від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки. Нагляд за військовослужбовцем, звільненим від відбування покарання з випробуванням, покладається на командира військової частини.

Читайте також у «Вголосі»: у Запоріжжі підполковник СБУ здавав росіянам стратегічну інформацію.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ