Заступник глави Національного банку Катерина Рожкова заявляє, що, незважаючи на ситуацію з Приватбанком, діалог із МВФ триває і триватиме далі.

Про це вона написала у Facebook.

У повідомленні йдеться, що невизначеність подальшої долі Приватбанку не закрила двері для домовленостей з Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці.

«Діалог з МВФ триває і триватиме далі – вже незабаром потужна команда урядовців та НБУ поїде до Вашингтона для участі у Щорічних зустрічах МВФ та Світового банку, де відбудеться новий раунд переговорів з Фондом. Зараз саме триває підготовчий процес до цієї поїздки», - пише Рожкова.

Водночас вона зазначила, що МВФ «уважно слідкує за розвитком ситуації з Приватбанком і хоче бути впевнений, що не буде ревізії реалізованої реформи банківського сектору і гроші платників податків, витрачені на його очищення, будуть повернуті».

Також заступник глави Нацбанку додала, що подальша доля Приватбанку буде для Фонду показовим свідченням, яке майбутнє чекає на Україну за нової влади, - те, де в пріоритеті інтереси звичайних українців, чи те, де відстоюються інтереси олігархів.

Нагадаємо, колишній очільник Радбезу Олександр Данилюк переконаний, що скасування приватизації ПриватБанку може призвести до суттєвого фінансового навантаження на держбюджет країни, ба більше й до розриву співпраці з МВФ та відтоку інвестицій.

ІА "Вголос": НОВИНИ