ЛКП «Зелене місто» Львівської міської ради 5 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Стройтрансавто» підготовку до рекультивації Грибовицького сміттєзвалища за 30,93 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Цьогоріч виконають підготовчі роботи по об’єкту «Комплексний проект з рекультивації полігону, с. Грибовичі, Жовківського району, Львівської області. Реконструкція». Мова йде про сміттєзвалище, де в 2016 році внаслідок пожежі загинули троє рятувальників.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, мінеральний ґрунт на 1,60 млн грн коштує 22 грн/куб. м, а бетонний мат «Solidmat» на 641 тис грн – 422 грн/кв. м.

Насосна станція рециркуляції фільтратів із двома насосами Flygt 10 кВт коштує 843 тис грн. Ціни геотекстилю, сталі, бетону, піску відповідають ринку та іншим тендерам.

Вартість договору на 10% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 34,45 млн грн.

У тендерній документації замовник вимагав від учасників документально підтверджений досвід виконання аналогічних договорів за останні п’ять років за кожним із видів робіт:

підготовчі або будівельні роботи щодо об’єктів, які відносяться до інженерних споруд, код класифікації 2420,5 (згідно ДК 018-2000) полігони складування побутових відходів, в межах яких здійснювались землерийні та інші земляні роботи, а також водоочисні роботи) щодо об’єктів у сфері поводження з твердими побутовими відходами за класом наслідків СС3 (полігонів твердих побутових відходів, сміттєзвалищ), загальна площа яких становила не менше 15 га;

підготовчі або будівельні роботи щодо розчищення водойм від намулу.

Обидва конкуренти пропонували нижчі ціни, проте їх відхилили саме через відсутність досвіду. На чверть дешевше ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Містобуд» подало договори про ремонт доріг та реконструкцію овочесховища, а на відсоток дешевше ТОВ «ПМК-77» – про реконструкцію складів на полігоні, будівництво полігону та відновлення меліоративної мережі. Однак замовник не визнав ці договори аналогічними. Також фірми, на думку замовника, не підтвердили наявність працівників та належного обладнання.

Переможець приніс договір субпідряду із представництвом «VEKTO Sp. z o.o.» (Польща) про будівництво комплексу з переробки сміття у Дергачах Харківської області та договір із ПрАТ «Закарпаттяобленерго» про очистку водосховища Теребля-Рікської ГЕС.

Харківською «Стройтрансавто» володіє та керує харків’янин Олександр Панченко. За даними системи «YouControl», раніше засновником цієї компанії був Павло Головін, а до того – той самий Олександр Панченко, Олександр Заєць та Аллаверен Неджепалієв.

Усього з 2011 року переможець отримав державних підрядів на 57,60 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ