Заступник директора оборонного підприємства «Укрспецекспорт» Павло Старинець мешкає в селі Музичі на Київщині та на свою скромну зарплату, як з’ясували ЗМІ, може дозволити собі розкішне життя.

Про це повідомляє «Bihus.info».

Чоловік має позашляховик класу «люкс» і навіть особистого водія. Також на території володіння Старинця є гостьовий будиночок і будинок для охорони. Зазначається, що Старинець – досить не бідна людина, 15 років пропрацював на державне підприємство і ніколи не володів будь-яким бізнесом.

Маєток було куплено в кінці 2014 року за зарплати 25 640 гривень у місяць. У 2013 році зарплата у заступника директора була близько 20 тисяч гривень. Відповідно, грошей у чиновника не вистачило б на такий маєток.

Експерт із нерухомості оцінив вартість маєтку в суму, що перевищує 8 мільйонів гривень. Щоб утримувати такий будинок, буде потрібно від 2000 до 5000 доларів на місяць, а це значно більше, ніж зарплата чиновника.

«Заступник директора не декларує майно, яким користується і живе в особняку, на який довелося б економити з часів «Битви під Крутами». І відкрив елітний ресторан у столиці, який записав на родича», – повідомляє журналіст «Bihus.info».

«Укрспецекспорт»– це державна група, яка займається експортом зброї і військової техніки. Україна досить значна фігура на світовому ринку, а ось саме держпідприємство є значною фігурою в кримінальних справах.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2019 року журналісти опублікували розслідування, в якому йшлось, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

ІА "Вголос": НОВИНИ