Комісія з інвентаризації лише за рік виявила на заводах «Укроборонпрому» нестачу комплектуючих на 48 мільйонів гривень.

Про це повідомив начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майор Юрій Мельник під час засідання ТСК з розслідування відомостей щодо розкрадань в армії, пише УНІАН.

«Наразі, за наказом міністра оборони, проводиться інвентаризації практично на всіх заводах. Це Одеський авіаційний завод, Київський бронетанковий завод, Житомирський завод радіотехнічного обладнання, Харківський, Львівський, Миколаївський, Житомирський бронетанковий заводи, »Мотор-січ«, - зазначив Мельник.  Він зауважив, що проведення інвентаризації триває вже близько року, і комісія виявила велику нестачу комплектуючих до бронетанкового озброєння та інших видів техніки (як машин, так і вузлів і агрегатів).

»Щодо бронетанкових заводів, то станом на сьогодні комісія виявила нестачу комплектуючих на суму 9 мільйонів гривень. На Львівському заводі - 1,7 мільйона гривень, на Миколаївському - 6,2 мільйона гривень, на Харківському - 19,7 мільйона гривень, на Житомирському - 8,3 мільйона гривень. Загалом це близько 48 мільйонів", - розповів генерал-майор. За словами Мельника, після завершення інвентаризації всі документи передадуть до правоохоронних органів.

Як писав «Вголос», 13 березня другому ключовому фігуранту справи з розкрадань на «Укроборонпромі» оголосили підозру.

Нагадаємо, 12 березня, ДБР відкрило провадження через фінал розслідування про закупівлі “Укроборонпрому”.

Раніше стало відомо, що п’ятьох чиновників  “Укроборонпрому” відправили до СІЗО з можливістю внесення застави.

Також повідомлялось, що 6 березня Рада національної безпеки й оборони ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну “Укроборонпром”.

Згодом, 4 березня Порошенко звільнив з посади Гладковського-Свинарчука.

ІА "Вголос": НОВИНИ