Американські лікарі розкрили несподівані симптоми ревматоїдного артриту. Про це повідомляє Express.

Симптоми артриту зазвичай включають біль у суглобах, запалення та обмеження руху. Але є також деякі «таємничі» ознаки артриту, які ви можете пропустити. Це три незвичайні симптоми ревматоїдного артриту, які ви не повинні ігнорувати, включаючи сухість очей, легкі синці та висипка.

Ревматоїдний артрит є аутоімунним станом, при якому імунна система організму помилково атакує суглоби та викликає хворобливі набряки і скутість суглобів.

Але ревматоїдний артрит може вражати не лише ваші суглоби, і у вас можуть з’явитися деякі незвичні ознаки.

Деякі пацієнти можуть виявити часту появу синців. Ревматоїдний артрит призводить до того, що кількість тромбоцитів у крові падає нижче норми, що згодом призводить до легких синців.

Ви також можете розвинути шкірні висипання, які викликають свербіж рук і ніг.

Майже половина людей, які страждають на ревматоїдний артрит, мають ревматоїдні вузлики – грудочки тканин під шкірою і відчувають свербіж на руках і ногах та шкірні висипання.

Хворобливі висипання, виразки на шкірі або роті можуть бути симптомами більш серйозного стану, пов’язаного з ревматоїдним артритом – васкулітом або запаленням судин. У рідкісних випадках ці запалені судини можуть фактично зупинити кровотік.

Ревматоїдний артрит може навіть вразити ваші очі, і у пацієнтів порівняно часто спостерігається сухість очей.

Сухість очей може призвести до помутніння зору, і це частіше трапляється у жінок, ніж у чоловіків.

Рання діагностика є надзвичайно важливою, адже є доступні методи лікування, які допомагають пацієнтам уникнути спалахів хвороби на місяці або й роки.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ