Нещодавно з’явилося відео з перевірки гуманітарного вантажу представниками батальйону «Донбас» та нардепами Семеном Семенченком та Володимиром Парасюком. Вони стверджують, що під час обшуку гуманітарних вантажів фонду Ахметова біля Великої Новосілки вивлено цигарки та алкоголь.

Семенченко також написав на своїй сторінці у «Facebook», що цей товар призначався для мережі «Брусничка» в Донецьку.

Натомість у мережі з’явився повний робочий відеоматеріал із перевірки вантажу, яке надало «Допоможемо ТВ».

Як зазначено у відео, зняли його 15 грудня біля КПП у селищі Богатирь. Ролик намагаються пов’язати з гуманітарним вантажем, який зупинили на цьому посту. Однак на відео машини стоять збоку від блокпоста. До того ж у кадрі не видно жодного автомобіля з гуманітарного рейсу Ахметова.

«Усі машини гуманітарного рейсу – великовантажні фури з логотипами штабу на кабінах і причепах. Відео підтверджує, що машини, які Парасюк і Семенченко у своїх коментарях пов'язують з гуманітарних рейсом Ріната Ахметова, стоять окремо – ні поряд, ні вдалині не видно фур з логотипами штабу Ахметова», – зазначено в описі до відео.

Також зазначено, що до приїзду Парасюка й Семенченка цих авто на блокпосту не було.

«До прибуття Парасюка й Семенченка машин з кукурудзою і сигаретами на блокпосту не було. З розмови на відео випливає, що машина із сигаретами їде з Києва, а машина з кукурудзою – з Тернополя. Фури Гуманітарного штабу вже 4 місяці їздять з Дніпропетровська», – зазначено в описі.

ІА "Вголос": НОВИНИ