У Києві розпочались зйомки 12-серійної історії «Сага». Виробництвом картини за підтримки Міністерства культури на замовлення каналу «Україна» займається кінокомпанія «Три-Я-Да Продакшн».

Про це повідомляється на сайті телеканалу «Україна».

Події серіалу охоплюють ціле століття української історії – 1914–2014 роки.

«У серіалі глядач стане свідком найвизначніших подій української історії крізь призму життя звичайної родини Козак. Сто років історії звичайної української сім'ї – сто років поневірянь, переслідувань, бід і боротьби за свободу. Шість поколінь родини Козаків стануть свідками страшних подій, через які пройде країна: від світових воєн і радянських репресій до Чорнобиля і революцій. Але через всі роки, переживаючи зради, образи і біль – Козаки пронесуть любов до своєї сім'ї, дітей і рідної України», – йдеться в описі до фільму.

Один із продюсерів кінокомпанії «Три-Я-Да Продакшн» Сергій Баранов додав, що подібний за масштабом проєкт уперше знімають у нашій країні. Він також розповів: «Однією з особливостей фільму є те, що в ньому задіяні близько 300 професійних акторів, які із задоволенням хочуть узяти участь у зйомках».

Творці фільму покажуть Київ 1930-х років, окупований оперний театр, Куренівську трагедію та інші визначальні історичні події. Оскільки проєкт реалізується за підтримки Міністерства культури, багато зйомок проходять у музеях і з використанням великої кількості антикваріату, а костюми акторів повністю аутентичні.

Також запевняють, що майже у кожній із серій буде чимало екшену та масових сцен.

Акторський склад: Ада Роговцева, Наталка Денисенко, Дар’я Плахтій, Олександра Люта, Лілія Цвелікова, Ігор Пазич, Григорій Бакланов, Яков Кучеревський, Микола Боклан, Аліна Коваленко, Юрій Дяк.

Режисер Дмитро Лактіонов, оператор-постановник Михайло Марков, продюсери проєкту: Наталія Стрибук, Вікторія Корогод, Сергій Баранов, Ігор Волков.

Прем’єра серіалу «Сага» відбудеться на телеканалі «Україна».

Нагадаємо, творці українського історичного екшена «Захар Беркут», знятого за однойменною повістю Івана Франка, презентували новий тизер-трейлер на YouTube.

ІА "Вголос": НОВИНИ