Легкий перекус навіть після півночі ще нікому суттєво не зашкодив, однак слід пам'ятати про фігуру і те, що шлунок замість відпочити цілу ніч працюватиме, перетравлюючи їжу.

Про це пише 4mama.

Але якщо без перекусу ніяк, важливо уникати окремих продуктів, серед яких:

1. Алкоголь, вживання якого перед сном викликає занепокоєння. Як наслідок вранці – темні кола під очима, нездоровий колір обличчя і втома упродовж дня.

2. Фрукти містять багато цукру, що швидко підвищує рівень глюкози у крові, відповідно, дає багато енергії. Тож буде важко заснути Особливо слід уникати яблук, груш, бананів, вишень, слив, винограду та кавунів.

3. Те саме стосується солодощів, які загалом дуже шкідливі, але через високу калорійність дають чималу порцію енергії, що теж заважатиме спати.

4. Овочі, зокрема, кольорова капуста, китайська капуста, шпинат та помідори містять нерозчинні волокна, відтак вони на тривалий час залишаються у кишечнику. А це може викликати метеоризм, що заважатиме спати.

5. Газована вода і напої спричиняють також дискомфорт у шлунку.

6. Червоне м'ясо довго буде перетравлюватися, викликаючи відчуття важкості. Тож його краще вживати хоча б за 4 години до сну.

7. Макаронні вироби містять багато вуглеводів, які під час сну перетворюються у жир, та спричиняють дискомфорт у шлунку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ