Співробітникам СБУ повідомили про підозри за фактом вимагання грошей в іноземця.

Одному із посадовців запобіжний захід змінили на тримання під вартою через неналежне виконання процесуальних зобов’язань.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що двоє працівників центрального апарату СБУ та посадовець територіального підрозділу незаконно утримували іноземця та вимагали в нього кошти.

Працівника ІТ-сфери звинуватили в тому, що його нібито розшукують правоохоронці з Росії за вчинення злочину на території РФ.

Інцидент стався ще в жовтні минулого року. В чоловіка вимагали 200 тисяч доларів США, його залякували та били. Посадовці незаконно проникли в будинок жертви та викрали майно.

Оскільки чоловік не мав такої суми, він погодився розрахуватися зі зловмисниками біткоїнами – заплатив 7,5 біткоїна. У грошовому еквіваленті це 2,1 млн гривень.

Згодом іноземця передали поліції, підробивши документи щодо обставин та часу затримання. Злочинців відсторонили від посад та арештували.

Їх обвинувачують в перевищенні влади, насильницькому утриманні, вимаганні та проникненні в житло. За вчинене посадовцям загрожує конфіскація майна та до 12 років ув’язнення.

Як писав «Вголос», на Львівщині затримали рецидивіста, який намагався втекти від поліції за кордон. Він є фігурантом низки кримінальних проваджень, серед яких замах на злочин, неповернення до місця відбування покарання та крадіжки.

ІА "Вголос": НОВИНИ