У прокуратурі заявили, що вони мають достатньо доказів провини колишніх бійців «Беркуту» Сергія Тамтури та Олександра Маринченка, які є фігурантами кримінальних проваджень про розстріли Майдану.

Про це пише «РБК-Україна».

У відомстві наголосили, що ексберкутівців можуть притягнути до відповідальності як мінімум за співучасть у вбивстві.

Зокрема, у матеріалі йдеться про те, що обвинувачення має докази причетності шести колишніх беркутівців до масових вбивств на Майдані:

  • Дмитра Садовника,
  • Сергія Зінченка,
  • Павла Аброськіна,
  • Олександра Маринченка,
  • Сергія Тамтури
  • Олега Янішевського.
Правоохоронці зазначили, що у прокуратурі є докази того, що колишні беркутівці були на місці вбивств у складі одного підрозділу та не покидали його. Вони також перебували позаду тих осіб, хто безпосередньо стріляв по протестувальниках, дехто з них подавав зброю, дехто патрони. Такі дії можна класифікувати як співучасть у вбивстві.

Варто зауважити, що йдеться про вбивства 48 мітингувальників та поранення 80 учасників протестів на вулиці Інститутській.

Наголосимо, що на території України перебувають лише Маринченко та Тамтура. Додамо, що розгляд їхніх справ досі триває у суді.

Очільник відділу департаменту Офісу генпрокурора, який займається розслідування справ Майдану, Ігор Земсков повідомив, що правоохоронці роблять усе для розшуку інших фігурантів провадження, які наприкінці 2019 року були включені у списки обміну з ОРДЛО. Відомо, що Садовник виїхав в окупований Крим ще у 2014 році.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ