Підозрювані у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова: колишній поліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошея вийшли на волю, внісши заставу.

Таку інформацію оприлюднило hromadske із посиланням на бабусю вбитого хлопчика і адвоката одного з підозрюваних. Підтверджує це також і журналіст Дмитро Гнап на своїй фейсбук-сторінці.

Наразі під вартою залишився один підозрюваний – колишній поліцейський Іван Приходько. Ще один підозрюваний – неповнолітній син Петровця перебуває під домашнім арештом.

Про що йдеться?

В обід 31 травня 2019 року 5-річний Кирило Тлявов грався на своєму подвір'ї з іншими дітьми. А вже за декілька годин батьки знайшли хлопчика на вулиці із закривавленою головою та судомами. Батьки вирішили, що Кирило послизнувся, впав і вдарився об бордюр.

Хлопчика терміново направили до лікарні, де виявилось, що травма спричинена не випадковим падінням, а кульовим, або, як його охарактеризували лікарі, "бойовим" пораненням у голову.

Медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, внутрішньомозкову гематому і перелом скроневої кістки.

Бабуся Кирила розповідала, що череп дитини був "увесь роздроблений на дрібні шматочки".

Після висновків лікарів поліцейські перевірили місце трагедії та знайшли там гільзи, стаканчики та банки. Тоді поліція Київщини висунула версію, що сусід хлопчика, поліцейський, поза робочим часом пристрілював рушницю і випадково поранив дитину.

1 червня хлопця перевезли до столичної хірургії, де зробили дві операції на мозку та видалили частину черепа, залишивши кулю – діставати її було занадто ризиковано.

Стан Крила залишався вкрай важким, він дихав за допомогою штучної вентиляції легень. 3 червня, не приходячи до тями, хлопчик помер у лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ