Українським правоохоронцям вдалося встановити особу російського гранатометника, який розстріляв евакуаційну колону в Ірпені Київської області торік у березні. Його будуть судити.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що 5 березня 2022-го російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку захопили будівлю на вулиці Кричевського в Ірпені.

У ній окупаційні війська облаштували блокпост та перевіряли людей під час евакуації з міста. Росіяни також встановили вогневий контроль над дорогою на вулиці Кошового, яка на той момент це була єдиною для виїзду.

Вже наступного дня евакуаційна колона, яка складалася з шести автомобілів місцевих жителів, намагалася покинути Ірпінь. На авто були надписи «Діти» та «Евакуація». Колона рухалася вулицею Незалежності та повернула на вулицю Кошового, коли армія РФ з гранатометів та автоматів розстріляла колону.

Внаслідок обстрілу п'ятеро осіб загинуло.

Правоохоронці ідентифікували гранатометника за фото, який він зробив на фотоапарат Polaroid та залишив у будинку біля місця розстрілу.

Окупанта будуть судити за статтею «Порушення законів та звичаїв війни».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ