Військовослужбовця Російської Федерації будуть судити за розстріл мешканців Ірпеня, які намагались евакуюватись.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що 5 березня минулого року російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку захопили будівлю в місті Ірпінь по вул. Федора Кричевського. Вони перевіряли людей на блокпосту на виїзді з міста.

Захопивши об’єкти, окупанти встановили вогневий контроль над проїжджою частиною по вул. Олега Кошового. На той час це була єдина дорога, якою можна було евакуюватися на транспорті з міста.

Наступного ж дня, 6 березня 2022 року, о 07:30 цивільні жителі м. Ірпінь спробували евакуюватися з міста на власних автомобілях. Люди наклеїли на них листи з написами «ДІТИ» та «ЕВАКУАЦІЯ», щоб позначити, що це саме цивільні транспортні засоби.

Під час руху, коли автомобілі доїхали до ЖК «Кошовий» по цивільних із гранатометів та стрілецької зброї відкрили вогонь російські військові.

В результаті обстрілу шести автівок загинуло п’ять осіб та ще сім, у тому числі малолітня дитина, отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Встановили, що окупанти жорстоко ставилися до поранених та не давали можливості надати їм допомогу. У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ