Зважаючи на зростання числа недужих на COVID-19 дітей, кількість дитячих ліжок у дитячій лікарні Львова на Орлика буде збільшено до 150.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 1 лютого, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова.

Як повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, зараз у міській дитячій лікарні Львова перебуває 96 дітей з ковідом, в обласній – 102.

Усі старшокласники продовжуватимуть вчитися дистанційно. А ось що стосується учнів молодшої школи, то тут рішення ухвалюють директори шкіл.

Проте уже 86 відсотків школярів 1-4 класів переведено на дистанційне навчання.

Всі дитячі розважальні центри призупиняють свою роботу до наступного рішення комісії з ТЕБ і НС.

Андрій Москаленко зауважив, що хворіють і дорослі. Так, 18 відсотків водіїв громадського транспорту занедужали на COVID-19. Також 12 відсотків працівників «Львівтеплоенерго», «Львівводоканалу» та інших комунальних служб хворіють на ковід.  

Що стосується карантинних обмежень, то заклади громадського харчування можуть працювати за умов повної вакцинації або негативного ковід-тесту. Ця вимога стосується як працівників, так і відвідувачів.

Так само, за умов вакцинації або негативного ковід-тесту у працівників та відвідувачів дозволено працювати непродовольчим ринкам.

А ось у продовольчих такі вимоги стосуються тільки працівників. Покупцям дозволяють купувати їжу без вакцинації чи негативного ковід-тесту.

Натомість розважальні центри (не дитячі) можуть продовжувати працювати. Але тільки якщо і працівники, і відвідувачі матимуть повну вакцинацію від ковіду і негативний ковід-тест.

«Має бути і вакцинація, і негативний тест», - наголосив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», від учора на Львівщині посилили карантинні обмеження для невакцинованих осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ