Росія стягує до кордонів України техніку і озброєння, перекидаючи їх з інших місць дислокації. Кремль активно нарощує кількість танків та модернізує аеродромну мережу.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу, передає 24 канал.

У Міноборони наголошують, що сьогодні рівень воєнної загрози з боку Росії значно підвищився.

Росія нарощує військовий потенціал на західному, південно-західному і арктичному стратегічних напрямках. Мілітарізує Азово-Чорноморський регіон, – сказав Скібіцький.

Він також зазначив, що від 2014 року суттєво збільшилась кількість танків у східній частині українського кордону.

«За даними розвідки, на сьогодні всі підрозділи першого та другого армійського корпусів РФ переведені в підвищений ступінь бойової готовності. Створюються додаткові резерви озброєння та техніки поблизу кордону України, – додав представник відомства.

Дані розвідки говорять про те, що під прикриттям маневрів »Восток-2018" було здійснено передислокацію 250 танків зі східних районів Росії в Ростовську область. Це значно підвищує потенціал ударних угруповань російських військ.

Мета – встановлення повного контролю над Чорним та Азовським морями і недопущення розширення присутності країн-партнерів України, країн НАТО у заходах щодо забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні, – заявив Скібіцький.

Він наголосив, що від 2013 року Росія відновила і модернізувала аеродромну мережу вздовж кордону з Україною. Там Кремль зосередив близько 500 бойових літаків та до 340 вертольотів.

Як відомо, Верховна Рада України ухвалила введення воєнного стану в десяти областях України терміном на 30 днів.

ІА "Вголос": НОВИНИ