Учора, 2 грудня,  стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk здійснив восьмигодинний розвідувальний політ поблизу Криму, Керченської протоки і Кубані.

Про це інформує «Інтерфакс».

Так, безпілотник RQ-4B Global Hawk здійснив серію прольотів на відстані близько 35 кілометрів від окупованого Севастополя, 45 кілометрів від входу в Керченську протоку і 40 кілометрів від узбережжя Кубані в районі Новоросійська. Безпілотник курсував за маршрутом від заходу Криму, уздовж його південно-західного і південного узбережжя до Краснодарського краю.

Пізніше до нього також приєднався патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon. Обидва вилетіли з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія. Його політ також фіксувався приблизно в 35 км на захід від узбережжя Криму в районі Севастополя і в 40 км від Новоросійська над Чорним морем.

Раніше повідомлялось, що у найбільших містах Іспанії відбулись мітинги на підтримку українських моряків.

У Санкт-Петербурзі відбулась акція на підтримку українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

26 листопада депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям.

27 листопада опублікували новий указ Президента про воєнний стан.

29 листопада Німеччина відмовилася посилати до Азовського моря свої військові кораблі.

ІА "Вголос": НОВИНИ