Протягом 2019 року політичні партії  України витратили 2, 5 млрд гривень на статутну діяльність.

Про це повідомила пресслужба «Комітету виборців України» (КВУ).

Очільник КВУ  Олексій Кошель зауважив,  що понад 63% коштів були витрачені на парламентські та президентські передвиборчі кампанії, оскільки політичні сили не можуть на  100% розраховувати на допомогу волонтерів, залучення громадян та віртуального ресурсу.

Зазначається, що лідерами даного рейтингу стали політсили «Слуга народу» та Радикальна партія Олега Ляшка, які витратили  479 млн гривень та 493 млн гривень відповідно.

До першої п'ятірки також потрапили Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» - 375 млн грн, партії «Європейська солідарність» - 270 млн гривень та «Голос» - 255 мільйонів гривень.

Витрати інших партій були дещо скромнішими.

Зокрема «Опозиційний блок» витратив протягом минулого року  179 млн гривень, «Української стратегії Гройсмана» — 117 млн і Всеукраїнського об'єднання «Свобода» — 100 млн гривень.

Політична партія «Сила і честь» витратила 35 млн гривень, а «Партія Шарія» — 9 млн.

В КВУ додали, що опрацьовувалися дані партій, які на останніх парламентських виборах зуміли набрати понад 2% голосів виборців.

Проте в організації наголосили, вони не враховували «Опозиційну платформу »За життя", оскільки звіт про діяльність даної партії не дозволяє оцінити суму загальних витрат протягом 2019 року.

Як писав «Вголос», а вона у трусах чи без табу? Працівниця від партії Порошенка прийшла в Раду у відвертій сукні (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ