Приватний адвокат президента США Руді Джуліані в інтерв’ю американським ЗМІ розповів, що це він змусив прибрати експосла США в Україні Марі Йованович з посади.

Як повідомляє Голос Америки, спершу в коментарі The New Yorker він сказав: "Я вважав, що мені треба прибрати Йованович з шляху. Вона збиралася ускладнити розслідування для всіх". Ідеться про розслідування щодо колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та його сина, на яких наполягала адміністрація Трампа.

Це підняло хвилю критики серед американських ліберальних оглядачів та журналістів, які назвали слова Джуліані підтвердженням того, що адміністрація Трампа зловживала владою у своїх відносинах з Україною. Згодом в ефірі консервативного FOX News на запитання журналістки, чому приватному адвокатові президента треба було прибрати когось зі шляху, Джуліані сказав:

“Звісно, я змусив її піти, бо вона корумпована. Я повернувся з документом, який однозначно показує, що вона збрехала, коли сказала, що відмовила у візі пану Шокіну через корупцію. Насправді ж у записах Держепу вказано, що йому відмінили у візі тому, що він не відновився після операції. Я маю чотирьох свідків, які засвідчать, що вона персонально відмовила їм у візах, тому що вони б приїхали сюди і надали свідчення або проти Байдена, або проти Демократичної партії. Жодного сумніву в корумпованості її дій на своїй позицїі, вона мала бути звільнена”.

Напередодні Руді Джуліані спільно з консервативним телеканалом One America опублікував документальний фільм, у якому він зустрічається в тому числі з колишніми Генпрокурорами Юрієм Луценком та Віктором Шокіним. Вони начебто надали докази того, що колишня адміністрація США в особі Джо Байдена тиснула на українську владу. Втім, ряд американських ЗМІ поставили під сумнів правдивість отриманих свідчень, зважаючи на сумнівну репутацію Луценка та Шокіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ