На гол Климчука з пенальті відповів прицільним ударом Трубочкін: у матчі 13-го туру УПЛ між «Рухом» і «Минаєм» нічия 1:1.

Головний тренер «жовто-чорних» Леонід Кучук на цю гру змінив склад порівняно з попередніми матчами. Крім того, що після дискваліфікації повернувся капітан Сапуга та вимушено травмованого Дідика на позиції центрального захисника замінив Слюбик, у старті дебютували ще й воротар Ледвій і нападник Карабін.

«Рух» розпочав з атак. На 8-ій хвилині Карабін видряпав м’яч і віддав поперек на Сапугу, Марко вистрелив з-за меж штрафного майданчика над поперечкою. Далі Нємчанінов відповів схожим невлучним ударом. Невдовзі Дмитро вже ледь не забив у власні ворота після непоганого прострілу від Романа.

У «жовто-чорних» виник напівмомент після розіграшу кутового: Слюсар виграв боротьбу в повітрі, нікому не вдалося пробити, а м’яч відлетів до Ляха, удар якого заблокували – лише кутовий.

Активність «рухівців» призвела до гола – Сапуга і Таллес почергово вдало зіграли головами, м’яч опинився поблизу карної зони закарпатців, там захисник Горін необачно скинув м’яч на воротаря, але до кінця дограв епізод Климчук, і голкіпер Бандура врізався в нападника «Руху». Безсумнівний пенальті виконав сам постраждалий – 1:0.

На 30-ій хвилині Воробчак пробив здалеку, воротар «Руху» Ледвій здійснив сейв. Згодом після розіграшу штрафного з правого флангу м’яч перелетів через усіх у штрафному майданчику, звідки Федорчук хотів хитрим ударом вразити протилежний кут, але у площину не влучив.

Валерій так і не дограв перший тайм – через травму він покинув поле, замість нього вийшов Довгий. Так само в «Миная» через схоже ушкодження на рівному місці Гончара замінив Трубочкін. Дві вимушені заміни ще до перерви.

На початку другого тайму за рахунок пресингу господарі не давали футболістам «Миная» створювати атаки. Натомість самі напрацьовували моменти. Зокрема, на 55-ій хвилині Соломон чудовим розрізним пасом вивів Карабіна сам-на-сам із воротарем «Миная», але Ярослав не переграв досвідченого воротаря Бандуру, який скоротив кут обстрілу та ногою відбив м’яч. Через 6 хвилин Лях і Таллес зіграли в стінку, після прострілу вздовж карної зони замикав дальню стійку Климчук, проте влучив у сітку воріт із зовнішнього боку.

А після цього закарпатці зрівняли: Трубочкіну вдався хороший удар у верхній кут воріт після того, як м’яч відскочив до нього, – в цій атаці футболісти закарпатської команди результативно розіграли штрафний.

Решта матчу минула за переваги «жовто-чорних». Роман закинув м’яч у штрафний майданчик, де після удару з лету від Таллеса гостей врятувала хрестовина. Після удару Романа хороший сейв здійснив воротар Бандура. Чимало ударів «рухівців» заблокували захисники «Миная».

Запам’яталися і декілька суперечливих рішень арбітра Миколи Балакіна з Київської області, коли він міг призначити пенальті у ворота закарпатців (можливе порушення правил проти Климчука та гра рукою), але чомусь не наважився цього зробити.

Наприкінці гри гості взагалі «окопалися» у своєму штрафному майданчику та вистояли після навали гравців «Руху». Таким чином «жовто-чорні» та закарпатці розділи очки на «Арені Львів».

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 13-ий тур.

14 листопада 2022 року. Львів, стадіон «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Минай» – 1:1 (1:0).

Голи: Климчук, 23 (пен.) – Трубочкін, 63.

Попередження: Роман, 4; Климчук, 20; Федорчук, 24; Слюсар, 62; Слюбик, 90+3.

«Рух»: Ледвій, Лях, Слюсар, Слюбик, Роман, Федорчук (Довгий, 39), Сапуга, Климчук, Соломон, Таллес, Карабін (Альваренга, 70).

ІА "Вголос": НОВИНИ