У домашньому матчі з чотирма голами на стадіоні «Україна» львівський «Рух» і одеський «Чорноморець» переможця не виявили – 2:2.

Перед останнім матчем року «Рух» знову відчував серйозні кадрові проблеми – головний тренер не зміг використати у так званій грі за «6 очок» одразу 8 футболістів з основної обойми, які з різних причин (травми, хвороби, дискваліфікації) не змогли вийти на гру. Тож у стартовому складі основної команди дебютував капітан юніорів «жовто-чорних» Денис Підгурський, на заміни вперше за головний «Рух» вийшли Віталій Холод та Ілля Квасниця.

Програючи за підсумками першого тайму 0:2, футболісти «Руху» проявили характер і після перерви вирівняли становище. При цьому «жовто-чорні» грали фактично юніорським складом. Молодь львівської команди продемонструвала, що в неї є хороші перспективи.

                                      Перший тайм: два уколи від Юсова

«Рухівці» окреслили свою перевагу від початку матчу. Однак до пори до часу небезпечних моментів не виникало. Першу загрозу воротам гостей господарі створили на 16-ій хвилині: Соломон навісив на дальню стійку на Альваренгу, той пробив головою, однак воротар «Чорноморця» Непогодов спіймав м’яч.

Позиційна гра з перевагою «Руху» тривала й надалі. На 23-ій хвилині здалеку вистрелив Таллес, однак після удару бразильця м’яч рикошетом від ноги захисника одеситів полетів на кутовий.

Однак досить нелогічно рахунок відкрили футболісти «Чорноморця»». На 25-ій хвилині Кузик розігнав атаку правим флангом, згодом отримав м’яч від партнера, прострілив у штрафному майданчику, а Юсов, який опинився сам на ударній позиції, пробив під поперечку в один дотик – 0:1. Той же Юсов через 10 хвилин подвоїв перевагу гостей, відгукнувшись на подачу кутового та перекинувши головою м’яч через усіх «рухівців» і воротаря Ледвія – 0:2.

Скоротити розрив у рахунку «жовто-чорні» могли на 42-ій хвилині, коли створили хорошу нагоду для гола. Активний Роман віддав у карну зону на Карабіна, той зіграв нестандартно, розхитав опонента та пробив з гострого кута, однак у площину воріт не влучив. За рахунку 0:2 команди пішли на перерву.

                                          Другий тайм: «рухівський характер»

На другий тайм футболісти львівської команди вийшли з намаганнями виправити неприємну ситуацію, вони довго комбінували, контролювали м’яч. На 51-ій хвилині Соломон пробив вище воріт.

Цікава комбінація вийшла на 54-ій хвилині: Таллес знайшов у штрафному майданчику Карабіна, той відкинув на Соломона, британець знову підключив бразильця, а Таллес скинув м’яч під удар Сапузі – поруч зі стійкою. Згодом після стінки Карабіна і Таллес бразильський півзахисник пробував застати зненацька воротаря Непогодова, однак голкіпер зреагував.

Чи не найреальніший гольовий епізод на рівному місці виник на 61-ій хвилині в Таллеса: необачно зіграли захисники, але бразилець не скористався виходом сам-на-сам – лише кутовий. Та відразу після цього «рухівці» забили: після подачі корнера захисник одеситів Єрмаков головою вибив м’яч, першим на добиванні виявився Руніч, який метрів із 15-ти красивим ударом від штанги забив гол у ворота гостей – 1:2.

На 63-ій хвилині вже довелося попрацювати голкіперу «Руху» Ледвію, який здійснив хороший сейв після щільного пострілу Бобка з меж штрафного майданчика.

Через 12 хвилин господарі вибігли в контратаку, її розігнав Сапуга, віддав праворуч на Руніча, той зробив щось середнє між прострілом і ударом, однак воротар «Чорноморця» прочитав цей задум.

На 80-ій хвилині виникли запитання до арбітра Копієвського, адже в межах карної зони захисник одеської команди заплів ноги Карабіну – цей епізод залишили поза увагою.

І все ж «жовто-чорні» зуміли зрівняти рахунок. Сапуга видав розрізний суперпас на Романа, який підключився у штрафний майданчик правим краєм, Віталій прострілив у центр, звідки Карабін невідпорно пробив повз воротаря Непогодова – 2:2. На 90-ій хвилині Таллес зі штрафного у ворота не влучив. Тож гра так і закінчилася нічиєю.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 14-ий тур.

7 грудня 2022 року. Львів, стадіон «Україна».

«Рух» (Львів) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:2 (0:2).

Голи: Руніч, 62; Карабін, 84 – Юсов, 25, 35.

Попередження: Підгурський, 44; Довгий, 64; Слюбик, 72.

«Рух»: Ледвій, Мисик (Лях, 79), Слюбик, Сапуга (кап.), Роман (Кітела, 90+5), Підгурський (Холод, 46), Довгий, Альваренга (Руніч, 55), Таллес, Соломон (Квасниця, 79), Карабін.

ІА "Вголос": НОВИНИ