У матчі 8-го туру УПЛ на «Минай-Арені» львівський «Рух» обіграв полтавську «Ворсклу» з рахунком 1:0.

Матч стартував з атаки «Руху». Однак згодом на певний період ініціативу перехопили номінальні господарі. На 6-ій хвилині головою пробив Марлісон – воротар Паньків накрив м’яч.

А на 13-ій хвилині «жовто-чорні» ледь не відкрили рахунок: Соломон навісив із лівого флангу, захисник «Ворскли» Зайков незграбно вибив м’яч, але Мисик не зумів скористатися подарунком, головою спрямував м’яч вище воріт. Згодом у львівської команди вийшла масована швидка атака, у завершенні якої Лях подав із лівого флангу, а Климчук пробив невлучно.

На 22-ій хвилині гру на Закарпатті перервала повітряна тривога, що є звичним явищем для нинішніх українських реалій, – пауза в зустрічі тривала одну годину 43 хвилини, після чого арбітриня Анастасія Романюк з Івано-Франківська відновила поєдинок.

На 24-ій хвилині ігрового часу неподалік штрафного майданчика полтавців завалили Соломона. Перспективний штрафний удар виконав сам постраждалий – прямо в середину стінку, повторний удар «рухівського» легіонера вийшов невлучним.

Але через 4 хвилини «рухівцям» вдалося відзначитися голом. Після розіграшу кутового, який подавав Таллес, відбулася серія ударів у ворота «Ворскли». В епіцентрі подій перебували Мисик, Дідик, Сапуга, та від Марлісона м’яч відлетів до Довгого, який, довго не роздумуючи, пробив прицільно в кут – 0:1. У другому поспіль матчі забиває Олексій.

«Ворскляни» прогнозовано пішли відіграватися. У їхньому виконанні запам’яталися два моменти. Спочатку сильно зі штрафного вистрелив Кравець, Паньків відбив потужний удар, а з повторної спроби Сефері влучив у поперечину. А потім, перед самою перервою, Чеснаков наважився на дальній удар – епізод закінчився хорошим сейвом від Паньківа.

Початок другого тайму став продовженням кінцівки першого. Гості грамотно захищалися, розраховуючи на контрвипади, господарі пробували більше атакувати. Зокрема, двічі невлучно з непоганих позицій пробивав албанець Сефері.

На 71-ій хвилині «жовто-чорні» вибігли у перспективну контратаку, яку Лях вирішив завершити самотужки, але у ворота «Ворскли» не влучив. Згодом львівські футболісти декілька разів атакувальні спроби, які, щоправда, успіху не принесли.

Чудову нагоду подвоїти перевагу «рухівці» створили на 82-ій хвилині. Сапуга, Климчук і Таллес розіграли ефектну триходівку, на ударній позиції опинився бразилець, який із 5-ма голами є найкращим бомбардиром «Руху» й одним із найкращих голеадорів ліги, однак воротар Різник відбив небезпечний удар.

«Жовто-чорні» втримали перевагу в один м’яч, загалом продемонструвавши доволі солідну та впевнену гру і не дозволивши полтавцям створити небезпечні моменти біля воріт Паньківа.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 8-ий тур.

19 жовтня 2022 року. Минай, стадіон «Минай-Арена».

«Ворскла» (Полтава) – «Рух» (Львів) – 0:1 (0:1)

Голи: Довгий, 28

Попередження: Сапуга, 17; Таллес, 17; Кітела, 60; Руніч, 88

«Рух»: Паньків, Лях, Слюбик, Дідик, Кітела, Сапуга, Довгий, Мисик (Бойчук, 58), Таллес (Притула, 85), Соломон (Руніч, 71), Климчук (Карабін, 85).

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 8-ий тур.

19 жовтня 2022 року. Минай, стадіон «Минай-Арена».

«Ворскла» (Полтава) – «Рух» (Львів) – 0:1 (0:1)

Голи: Довгий, 28

Попередження: Сапуга, 17; Таллес, 17; Кітела, 60; Руніч, 88

«Рух»: Паньків, Лях, Слюбик, Дідик, Кітела, Сапуга, Довгий, Мисик (Бойчук, 58), Таллес (Притула, 85), Соломон (Руніч, 71), Климчук (Карабін,

ІА "Вголос": НОВИНИ