У матчі 12-го туру УПЛ «Рух» поступився «Львову» на стадіоні «Скіф» у матчі-дербі з мінімальним рахунком 1:2.

Уже на першій хвилині Климчук і Таллес ледь не організували цікаву атаку, але простріл бразильця заблокували. Загалом «Рух» розпочав гру першим номером. Однак наступна п’ятихвилинка виявилася за «синьо-золотими». Зокрема, після розіграшу кутового Васильєв хитрим ударом цілив у дальній кут, та у ворота не влучив.

На 10-ій хвилині номінальні господарі відкрили рахунок: штрафний із дальньої відстані пробив Васильєв, воротар Паньків відбив перед собою, і першим на добиванні опинився Бугай, який з гострого кута спрямував м’яч у сітку над голкіпером «жовто-чорних» – 1:0.

У відповідь Таллес після перехоплення м’яча в одного із захисників «Львова» не влучив у ворота з меж штрафного майданчика. Згодом загострили і футболісти «Львова»: Бойко пробивав по воротах, м’яч після рикошету потрапив до Бугая, однак Владислав не розібрався в ситуації, й удар у нього не вийшов.

«Рухівці» провели декілька спроб атак без особливої гостроти. Натомість пропустили другий гол. Бойко навісив із кутового, а Крушинський, скориставшись необачністю воротаря та захисників «Руху», переправив м’яч у ворота – 2:0.

На 34-ій хвилині Соломон прорвався правим флангом у карну зону, пробив у дальній кут, але Ільющенков здійснив хороший сейв, відбивши м’яч. Згодом Лях подав небезпечний штрафний, воротар суперників не з першої спроби заволодів м’ячем. На це Бугай відповів ударом вище воріт. У «Руху» Бойчук, який вийшов на заміну ще до перерви, не влучив у ворота з гострого кута.

На другій компенсованій хвилині Крушинський вистрелив з-за меж штрафного майданчика – голкіпер «Руху» Паньків» врятував від гола, продемонструвавши хорошу реакцію.

Початок другого тайму запам’ятався драматичними подіями. Київський арбітр Євген Арановський буквально за декілька секунд показав дві жовті картки Бойчуку – рефері не сподобалося, що і як йому сказав футболіст «Руху».

І відразу ж «жовто-чорні» вирівняли становище: Климчук вдало взяв гру на себе на правому фланзі, прострілив на Соломона, той приблизно з одинадцятиметрової позначки пробив, його удар заблокували, а повторним пострілом Таллес влучив у кут воріт – 2:1.

Після цього «рухівці», незважаючи на те, що перебували в меншості, перехопили ініціативу: на 63-ій хвилині подали небезпечний кутовий, але до хорошого удару головою справа не дійшла. На 74-ій – перспективний удар вийшов у Таллеса, однак Ільющенков накрив м’яч. У «Львова» відзначився ударом Бойко – Паньків у цьому епізоді зіграв надійно. На 4-ій компенсованій хвилині Альваренга зі штрафного пробивав у ворота, проте прямо у голкіпера суперників. А перед самим фінальним свистком гостро прострілював Роман, однак Ільющенкова переграти не вдалося.

Номінальні господарі відверто діяли на утримання рахунку, і вони свого досягнули – в цьому їм допомогла і чисельна більшість.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 12-ий тур.

10 листопада 2022 року. Львів, стадіон «Скіф».

«Львів» – «Рух» (Львів) – 2:1 (2:0).

Голи: Бугай, 10; Крушинський, 32 – Таллес. 49.

Попередження: Дідик, 30; Бойчук, 47.

Вилучення: Бойчук, 47 (друге попередження).

«Рух»: Паньків, Лях, Слюсар, Дідик (Слюбик, 87), Роман, Федорчук (Притула, 87), Довгий, Климчук, Соломон (Карабін, 87), Таллес (Альваренга, 74), Енобахар (Бойчук, 41).

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ