У Львові на стадіоні «Україна» львівський «Рух» поступився в драматичному матчі харківському «Металісту» в першому турі Прем'єр-ліги

Першими відзначилися гості. На 37-й хвилині Коркішко вивів на ударну позицію Єгора Картушова, удар якого Паньків відбив прямо на хавбека харків'ян Євгена Підлипенця, який головою в падінні влучив у порожні ворота. За чотири хвилини львів'яни відігралися. Нападник Юрій Климчук отримав м'яч у центрі поля, на високій швидкості пробіг до штрафного майданчика суперника, обігравши шляхом захисників Олександра Мізюка та Віталія Федоріва, і влучним ударом з лівої ноги влучив в кут воріт Олександра Рибки.

На 44-й хвилині матчу у Львові знову залунали сирени повітряної тривоги. Вперше в історії УПЛ арбітрам довелося призупиняти зустріч чемпіонату через загрозу ракетного удару та вести команди до бомбосховища.

Після відбою тривоги та вимушеної паузи у 50 хвилин, рефері знову вивів футболістів на поле. Але вже на 52-й хвилині сирени повітряної тривоги зазвучали знову, і матч знову довелося перервати на понад годину. Майже після вимушеної перерви відзначився форвард гостей Максим Прядун - 1:2.

Втретє сигнали повітряної тривоги змусили арбітрів відвести команди до бомбосховища на 77-й хвилині матчу.

Загалом поєдинок тривав 4 години 26 хвилин.

Неоднозначними рішеннями відзначився арбітр Денис Шурман. В одному з епізодів він не призначив пенальті у ворота харків'ян після очевидної гри рукою Танковського.

«Рух» - «Металіст» 1:2

Голи: Климчук, 41 – Підлипенець, 37, Прядун, 66

Попередження: Сапуга, 34, Білий, 68, Лях, 81, Слюсар, 90+2 – Каплієнко, 32, Ралюченко, 55, Романюк, 82, Мізюк, 84

«Рух»: Паньків – Лях, Слюсар, Білий (Дідик, 83), Сич – Сапуга, Довгий (Федорчук, 69) – Рунич (Карабін, 77), Таллес (Притула, 77), Соломон-Отабор (Б. Бойчук, 70) - Климчук.

«Металіст»: Рибка – Каплієнко, Мізюк, Федоров, Романюк – Ралюченко – Картушов, Панасенко (Прядун, 64), Танковський (Порох, 89), Підліпенець (Багачанський, 76) – Коркішко.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

У другому турі УПЛ «Рух» зіграє у Ковалівці проти місцевого «Колосу» 28 серпня.

ІА "Вголос": НОВИНИ