Поєдинок 9-го туру УПЛ між львівським «Рухом» і харківським «Металістом 1925» переможця не визначив – 1:1.

Матч розпочався з пристрілки. На 3-ій хвилині колишній футболіст «жовто-чорних» Мартинюк вистрелив метрів із 20-ти – епізод закінчився кутовим. Відповів приблизно через 2 хвилини Соломон, який після паса від Таллеса пробивав у ближній кут, але воротар накрив м’яч.

Потім команди заспокоїлися, більше м’ячем володіли гості. На 18-ій хвилині лише стійка воріт урятувала «Руху»: лідер «Металіста 1925» Габелок прострілив, після чого Дідик ледь не зрізав м’яч у власні ворота.

Підопічні Леоніда Кучука, які традиційно розраховували на швидкі контрвипади, теж демонстрували гостроту біля воріт харків’ян. Зокрема, Соломон і Роман обігралися на фланзі, а в Климчука в останній момент вибили м’яч на кутовий.

Та все ж «рухівці» домоглися свого – це сталося зі стандарту. На 33-ій хвилині Таллес навісив з кута поля,  Довгий правильно вибрав позиції та влучно пробив головою – 1:0. На радість прихильникам «Руху» Олексій роззабивався: відзначився голом уже в третьому матчі поспіль – справжній голеадорський графік.

До кінця першого тайму запам’ятався ще один випад «Металіста 1925» за участю колишнього гравця «Руху»: цього разу Борячук пробив головою, Паньків, який проводив 250-ий поєдинок в УПЛ, відбив удар.

Після перерви, попри перевагу в рахунку агресивніше заграли господарі. А в гостей дуже старався старий-знайомий Борячук. У нього виникнула ціла серія нагод: спочатку він пробив «у молоко» зі зручної позиції після прострілу Жичикова, потім його удар заблокував Слюсар, далі він вистрелив над поперечкою.

Однак у «Руху» моменти все ж виходили гострішими. Зокрема, на 61-ій хвилині господарі розгорнули класну атаку за участю Климчука, Ляха та Бойчука – останній не зміг замкнути гострий простріл із лівого флангу. І тут же Таллес вистрелив здалеку вище воріт.

Загалом же, в другому таймі футболістам харківської команди було складно шукати шляхи до воріт Паньківа. Натомість «жовто-чорні» відповідали непоганими випадами, які особливої гостроти, щоправда, не принесли. Зокрема, хороший удар від Руніча відбив голкіпер гостей.

«Металіст 1925» під завісу зустрічі відновив рівновагу. Бичек навісив з лівого флангу, львів’яни зіграли в обороні не зовсім упевнено, після чого Габелок спрямував м’яч у напрямку воріт – арбітри визначили, що м’яч перетнув лінію воріт – 1:1. Автогол записали на оборонця «жовто-чорних» Ляха.

23 жовтня 2022 року. Львів, стадіон «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Металіст 1925» (Харків) – 1:1 (1:0).

Голи: Довгий, 33 – Лях, 89 (автогол).

Попередження: Климчук, 43; Довгий, 50.

«Рух»: Паньків, Лях, Слюсар, Дідик, Роман, Сапуга, Довгий, Климчук (Карабін, 85), Таллес (Притула, 68), Соломон (Руніч, 71), Бойчук (Мисик, 67).

ІА "Вголос": НОВИНИ